Informatie

Via deze website vindt u het aanbod van huurwoningen in West-Friesland: de gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec. Het betreft vooral sociale huurwoningen (huur tot € 808,06), maar ook vrije sector huurwoningen van de woningcorporaties.

Voor de woonruimtebemiddeling in West-Friesland werken de gemeentelijk woningbedrijven Koggenland en Opmeer en de woningcorporaties Het Grootslag, Intermaris, Welwonen, Wooncompagnie, De Woonschakel en Woonzorg samen onder de naam Woonmatch West-Friesland. Deze negen deelnemers bieden op deze website hun beschikbare woningen in de regio West-Friesland te huur aan.

Reageren op woningen

U kunt reageren op alle huurwoningen in de regio die passend zijn bij uw inkomen, leeftijd en gezinssamenstelling. Bij de ‘veel gestelde vragen’ kunt u zien welke woningen passend zijn voor u. Voor een schematisch overzicht klikt u hier. Elke dag worden er woningen geadverteerd. Deze staan 7 dagen op de website. Als u 1 keer per week kijkt, mist u niets.

Reageren niet nodig om ingeschreven te blijven staan

Het is níet nodig om te reageren op woningen om ingeschreven te blijven staan. Als u gaat reageren op woningen zorg dan dat uw inschrijfgegevens actueel zijn.

Tip Service

U kunt kiezen om Tipberichten te ontvangen. U ontvangt dan maximaal 2 keer per week een e-mail met de geadverteerde woningen die overeenkomen met uw woonwensen en passend zijn bij uw inkomen en gezinssamenstelling. Als er géén woningen zijn geadverteerd die passend zijn bij uw woonwensen en uw profiel, ontvangt u géén Tip Mij bericht.  

Heeft u een vraag over een geadverteerde woning of woningaanbieding?

Als u een woningaanbieding of een uitnodiging voor een bezichtiging heeft ontvangen, bel dan het telefoonnummer dat in de brief staat. U stelt dan direct uw vraag aan het team van de verhuurder die u een woningaanbieding heeft gedaan.
Heeft u een vraag over een geadverteerde woning, neem dan contact op met de verhuurder die eigenaar is van de woning. Deze wordt in de advertentie vermeld. De contactgegevens vindt u op de pagina ‘Contact'.

Veel gestelde vragen

Antwoorden op veel gestelde vragen vindt u hier op de pagina ‘Veel gestelde vragen'. Als het antwoord op uw vraag er niet bij staat, dan kunt u contact opnemen met het centrale informatienummer 0227 54 95 40. Dit nummer is voor alle algemene vragen van woningzoekenden.