Zorgwoningen

Seniorenwoningen 
Op deze website worden woningen voor senioren geadverteerd. Dit zijn zelfstandige huurwoningen waarbij alleen woningzoekenden van 55 jaar en ouder kunnen reageren. Bij sommige woningcomplexen met een zorgsteunpunt in de buurt wordt een hogere leeftijd vereist. De leeftijdseis staat in de woningadvertentie. Het zijn over het algemeen woningen met de badkamer en slaapkamer op de begane grond of een appartement dat bereikbaar is met een lift. Het hangt van de woning af of de woning rolstoeltoegankelijk is of zonder drempels, dat is niet altijd het geval.   
 
Thuiszorg 
In een zelfstandige (senioren)woning is het mogelijk om thuiszorg of wijkzorg te ontvangen. Thuiszorg/wijkzorg  is een dienst die iedereen thuis kan ontvangen ongeacht waar iemand woont. Als u thuiszorg/wijkzorg wilt ontvangen dan kunt contact opnemen met een zorgpartij. Een indicatie voor huishoudelijke hulp vraagt u aan bij uw gemeente.  

Zorgwoningen 
Naast de seniorenwoningen die op deze website geadverteerd worden, zijn er ook woningen waar zwaardere zorg wordt geleverd door een zorgpartij. Dit zijn woningen in een zorgcomplex of nabij een zorgcomplex waarbij er zorg wordt geleverd vanuit een zorgpost nabij de woning. De toewijzing van deze zorgwoningen of zorgplaatsen gebeurt via een wachtlijst van de zorginstelling die de zorg kan leveren. Om in aanmerking te komen voor een zorgwoning is ook een zwaardere zorgindicatie nodig. Een indicatie wordt beoordeeld door de zorgpartij die in de locatie de zorgverlener is.  

In de regio West-Friesland zijn er de volgende zorgaanbieders waar wij mee samenwerken: 

Wilgaerden 
Voor meer informatie en de locaties klik hier:  Zelfstandige (zorg)appartementen - Wilgaerden 
Omring 
Voor meer informatie en de locaties klik hier: Omring woonlocaties | Omring