Nieuwsbrief 4 Woonmatch West-Friesland

wijze van accepteren huurwoning verandert

Beste Woningzoekende,
 
U bent ingeschreven als woningzoekende bij www.woonmatchwestfriesland.nl.
Wij sturen u deze nieuwsbrief om u te informeren over de veranderingen rondom het accepteren van een huurwoning en het uploaden van documenten. Hieronder leest u wat er verandert met ingang van 26 maart 2019.
 
Accepteren en weigeren woning alléén nog via website  
Als u reageert op een woningadvertentie en u bent een van de eerste kandidaten, dan krijgt u een uitnodiging voor een bezichtiging van de woning. 
Nieuw is dat u de woning alléén nog kunt accepteren of weigeren door in te loggen op de website van Woonmatch. Als u voor 'accepteren' kiest, dan verschijnt er een digitaal reactieformulier. Deze vult u in. Hiermee geeft u aan dat u de woning accepteert.
Er wordt dus géén gebruik meer gemaakt van papieren reactieformulieren. 
Het accepteren op de website kan pas na de datum van de bezichtiging van de woning. 
Het weigeren van een woning kunt u meteen doen, waarmee de aanbieding vervalt. 
 
Documenten uploaden wordt verplicht
Zoals ook op de website www.woonmatchwestfriesland.nl staat en in alle correspondentie: u kunt alleen een woning gaan huren als u de vereiste documenten over uw inkomen en huishouden uploadt bij uw inschrijving.
Wat verandert er nu? Op het moment dat u een uitnodiging voor een bezichtiging heeft ontvangen, moet u er voor zorgen dat uw documenten zijn opgeslagen bij uw inschrijving. Als deze documenten niet zijn geüpload (opgeslagen) bij uw inschrijving, kunt u de woning niet accepteren. Op de website bij de ‘veel gestelde vragen’ ziet u welke documenten dit betreft. Zorg dat u op tijd de documenten in uw bezit heeft.
 
U heeft moeite met computers?
Als u het moeilijk vindt om zelf alles via de website te regelen, dan kunt u daarmee geholpen worden door bijvoorbeeld uw kinderen of hulpverleners. In het uiterste geval kunt u contact opnemen met de verhuurder waarvan u een uitnodiging voor bezichtiging heeft ontvangen.
 
Reageren niet nodig om ingeschreven te blijven staan
Het is níet nodig om te reageren op woningen om ingeschreven te blijven staan. Als u gaat reageren op woningen, zorg dan dat uw inschrijfgegevens actueel zijn. Zo ziet u altijd het woningaanbod dat passend is bij uw inkomen, leeftijd en samenstelling van uw huishouden.
 
Heeft u een vraag?
Als u nog vragen heeft kunt u informatie vinden op de pagina ‘veel gestelde vragen’ van de website https://www.woonmatchwestfriesland.nl/pagina/de-meest-gestelde-vragen-over-woonmatch-west-friesland
 
Met vriendelijke groet, 

Namens de samenwerkende woningbedrijven en corporaties
 

De Woonschakel
Intermaris
Welwonen
Woningbedrijf gemeente Koggenland
Woningbedrijf gemeente Opmeer
Woningstichting Het Grootslag
Wooncompagnie
Mooiland