Woningruil

Ben je op zoek naar een beter passende huurwoning? Dat valt helaas nog niet mee. Veel mensen zijn net als jij op zoek, terwijl het aanbod van betaalbare huurwoningen beperkt is. De kans dat je dus daadwerkelijk geselecteerd wordt voor een andere huurwoning is klein. Helemaal als je nog niet heel lang als woningzoekende ingeschreven staat. Soms heb je helemaal geen tijd om zo lang te wachten en wil je snel verhuizen. Woningruil kan dan uitkomst bieden.

Er zijn namelijk veel huurders die, zonder dat ze het weten, eigenlijk op elkaars woning zitten te wachten. Dat is zonde van het wachten, zeker als je een belangrijke reden hebt om te verhuizen.

Je woning kan nu bijvoorbeeld te klein, te groot of juist te duur zijn. Misschien wil je gelijkvloers wonen, of is het bijhouden van de tuin te veel werk. Je wilt dichter bij werk, voorzieningen of familie wonen. Iedereen die wil verhuizen, heeft zo zijn eigen redenen.

Behoud van inschrijfduur

Een groot voordeel van woningruil is dat je opgebouwde inschrijfduur of wachttijd binnen Woonmatch behouden blijft. Woningruil is dan misschien een tussenstap naar je droomwoning. Helemaal geen gek idee!

Eenvoudig  je woning adverteren via ruilmijnwoning.nl

Om het eenvoudiger te maken hebben de corporaties in West-Friesland het initiatief genomen voor ruilmijnwoning.nl. Daar kun je je woning nu gemakkelijk en gratis te ruil aanbieden. De site helpt je stap voor stap bij het hele proces; van aanbieden en promoten van je woning tot en met de afwikkeling bij een match.

Meer woningen, meer ruilkansen

Goed ook om te weten dat steeds meer corporaties en regio’s zich de komende tijd zullen aansluiten bij ons initiatief.  Zij vinden het, net als wij, belangrijk om zo veel mogelijk kansen te creëren om prettig en betaalbaar te kunnen wonen. Dit betekent meer ruilwoningen uit meer gebieden, dus meer keuze en kansen voor jou om een passende, volgende woning te vinden. Immers hoe groter het aantal huurders dat zich aanmeldt, hoe groter de ruilkansen worden.

Schrijf je daarom vrijblijvend in, bied je woning te ruil aan en geef aan waar je zelf naar op zoek bent. Wacht niet langer en probeer het gewoon.